Norton Ghost

Annonse


I kø for å sikre bildene dine

Norton GhostDen siste uka har det strømmet inn med pressemeldinger om ulike tilbud som skal bidra til at bildene dine er trygge mot virus, datasammenbrudd, brann og tyveri.

Ekstern lagring på kjøpet

Blant de første som rakk opp hånden seg var forsikringsgiganten If , som tre dager etter sjokkmeldingen fra sikkerhetsfirmaet McAfee kom med et tilbud til sine 3,6 millioner kunder om sikker lagring av bildene hos nettfotoselskapet Eurofoto i Sogn og Fjordane.

Tilbudet er gratis for If-kunder. Det er likevel verd å få med seg at flere av Eurofotos konkurrenter (bl.a. FotoKnudsen) har lignende tilbud, uten binding til forsikringsavtale. Tilbyderne håper selvsagt at du eller dine venner/familie skal bestille papirkopier av de digitale bildene, og noen krever at du foretar et visst antall bestillinger innenfor en tidsperiode.

Ingen absolutt garanti

Lagringsplassen og -tiden er ofte ubegrenset, men flere av aktørene gjør kundene sine oppmerksom på at de ikke kan garantere for bildenes sikkerhet hundre prosent. Det gjør heller ikke Eurofoto – i hvert fall ikke klartekst.

Annonse


Spørsmålet er om det i det hele tatt er mulig å gi en slik garanti. Data-havari er noe som bare skjer – på tross av gode backupløsninger og brannmurer.

Backup for 590 kroner

Ikke uventet har også datasikringsbransjen våknet opp til problemet. Symantec sendte i morges ut et tilbud på backup-programet Norton Ghost, som speiler harddisken din. Med kryptering, om du også vil sikre deg mot at uvedkommende får se bildene dine. Tilbudsprisen er på 590 kroner, inklusiv moms.

Produktet er på ingen måte nytt (selv om versjon 10 er relativt fersk). Men Symantec unnlater ikke å koble tilbudet opp mot konkurrenten McAfees skrekkscenario, der hver femte europeer skal ha mistet bildene sine.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse