Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bytt Sony-CD i MP3-filer

Sony prøver nå å rette på litt av inntrykket etter problemet med kopibeskyttede CD-er. Man kan nå bytte CD-ene i MP3-filer eller ny CD-er.

ill: Per Ervland
Sony BMG Music Entertainment har lansert 52 CD-er det siste året med den kontroversielle kopibeskyttelsen som kan gjøre PC-en vidåpen. Noe selskapet har fått massiv kritikk for av brukere over hele verden og en samlet presse.

På fredag startet selskapet derfor et bytteprogram som skal fikse noe av forholdet til brukerne. Har man kjøpt en av de aktuelle CD-ene kan man nå bytte platene i MP3-filer eller nye CD-plater.

Betaler alt

Så fort man har sendt en av de påvirkede CD-ene inn til plateselskapet vil man få en ny CD sendt tilbake. Vil man også ha tilgang til MP3-filer får man en mail med linker til de aktuelle filene.

Bytteprogrammet til Sony BMG er tilgjengelig umiddelbart og selskapet betaler alle kostnader i forbindelse med forsendelsen. Samtidig fjerner de alle de aktuelle CD-ene fra butikkhyllene. Sony håper at dette skal bøte på litt av fadesen.

– Sony BMG går gjennom alle faser av kopibeskyttelsen for å garantere at den er siker og brukervennlig. Mens selskapet utvikler nye teknologier vil det fortsatt lete etter nye måter å møte forbrukernes krav til fleksibilitet i forhold til hvordan de hører på musikken, samtidig som åndsverksloven beskyttes, sier selskapet i en melding.

Les mer om bytteprogrammet og de 52 titlene på nettsidene til Sony BMG Music Entertainment.

Kilde:
CNET News.com

Stikkord: internett, lydogbilde, mp3