pirat mp3 cd napster kopi

Annonse


– Pirat-CD det nye dopet

pirat mp3 cd napster kopiEn narkotikamistenkt mann i Virginia ble arrestert i forrige uke etter en lengre biljakt. Politiet fant hundrevis av piratkopierte CD-er og DVD-er i bagasjerommet i bilen han kjørte. Dette har fått filmorganisasjonen Motion Picture Association of America (MPAA) til å snakke om det nye dopet.

– Mange av de vi har arrestert har kriminelle rulleblad som inneholder narkotikadommer. Faktisk sier de at «dette er det nye dopet på gatene», sier etterforsker Dennis Supik i MPAA.

Etterforskerne til MPAA har nemlig funnet en forbindelse mellom salg av piratkopier og narkotikahandel. Flere av de organiserte kriminelle som MPAA har etterforsket har også vært involvert i salg av narkotika.

Stor andel

En av toppene i Interpol, Ron Noble, kunne i 2003 fortelle at den globale narkotikahandelen omsatte for 322 milliarder dollar (2 079 milliarder kroner), mens den globale handelen med falske og piratkopierte varer omsatte for 512 milliarder dollar (3 307 milliarder kroner).

Annonse


– Åndsverkskriminalitet er en lukrativ kriminell aktivitet som kan gi store inntekter. Det er også ganske lav risiko siden fengselsstraffene som regel er langt lavere enn for eksempel narkotikahandel, sa Noble samtidig.

Kilde:
Boing Boing

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse