iPod Shuffle

Annonse


iPod-trøbbel på jobben

iPod ShuffleDet er i bedrifter med interne nettverk at problemene er størst. Her mener ekspertene at bærbare enheter kan utgjøre en risiko på mange måter.

Kan spre virus i nettverket

MP3-spillere og lignende kan infisere hele systemet med virus de har med seg fra andre maskiner. Når de kobles fysisk til en av bedriftens maskiner, er de på innsiden av brannmuren, og kan derfor gjøre stor skade.

Mobiltelefoner og håndholdte PC-er opererer med minst fire forskjellige operativsystemer. For IT-folk som stort sett er opplært til å forholde seg til Windows, utgjør dette en stor utfordring.

Informasjon kan bli stjålet

I tillegg til infeksjonsrisikoen har man faren for at informasjon havner på uvedkommende hender. Ansatte som har fått sparken kan for eksempel smugle med seg verdifull informasjon i en bærbar enhet uten at dette lar seg spore. Ansatte kan også miste eller bli frastjålet bærbare enheter.

Annonse


Et av alternativene som ble diskutert på sikkerhetskonferansen var å gjøre det umulig for mobile enheter å koble seg på bedriftens nettverk. Likevel øker forståelsen for at samfunnet blir mer og mer mobilt. Om ti år vil ingen snakke om mobile enheter lenger, sies det, for da vil alle enheter være mobile.

Kilde: CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse