Per Ervland

Annonse


HP kan trekke Blu-ray-støtte

Per ErvlandKampen om å bli neste generasjons DVD-format tilspisser seg. Tidligere har Bill Gates gått ut med flengende kritikk av Sonys Blu-ray, som kan se ut til å bli vinneren. Gates kritiserte blant annet Blu-rays kopisikring og muligheter for interaktivitet, og kalte konseptet ”forbrukerfiendtlig”. Nå kan det se ut til at han får delvis støtte fra HP.

Vil tillate lovlig kopiering

Hewlett Packard, som er verdens nest største PC-produsent, har lenge vært en ivrig støttespiller for Sonys Blu-ray på bekostning av HD-DVD. Nå truer HP med å trekke sin støtte dersom ikke Blu-ray tar noen grep i forhold til kopisikring og interaktivitet.

HP vil ha inn to funksjonaliteter i Blu-ray: Interaktivitetsgrensesnittet iHD og kopieringsapplikasjonen Mandatory Managed Copy (MMC). MMC lar brukerne ta lovlige kopier av egne filmer og musikk. iHD er et nytt grensesnitt for interaktivitet, og det er ventet at dette vil bli implementert i Windows Vista.

Vil ikke bli forsinket

Sony har gått med på å implementere MMC i Blu-ray-konseptet før lanseringen, men sitter fortsatt på gjerdet i forhold til iHD. Hittil har Sony satset på å lage interaktive løsninger ved hjelp av Sun Microsystems Java. Dette sier selskapet at de nå vil holde seg til, blant annet for å slippe å bli forsinket til lansering.

Kilde: Reuters