Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony trekker rootkit-CD-er

Sony BMG trekker millioner av Celine Dion- og Sarah McLaclan-CD-er etter avsløringen om at de gjør deg sårbar for virus.

ill: Per Ervland
IT-avisen har de siste ukene fulgt saken om Sony BMGs omstridte kopibeskyttelse. Dersom du spiller av en CD med den nevnte kopibeskyttelsen på CD-en din, installerer den et rootkit i PC-ens systemfiler som hackere kan bruke til å skjule ondsinnet programvare.

Problemene i kø for Sony

Sony forsøkte først å bagatellisere situasjonen ved å vise til at de færreste CD-kjøpere vet hva et rootkit er. Selskapets neste trekk var å slippe et program som fjernet funksjonen som skjulte filene i programmet, uten å fjerne selve programmet.

Parallelt med at Sony nå trekker millioner av CD-er fra markedet, distribuerer selskapet også et program som fjerner den installerte kopibeskyttelsen fullstendig. Men trøbbelet vil ingen ende ta for Sony. Nå viser det seg at også dette programmet gjør PC-en sårbar for angrep.

Fjernet av Microsoft

Microsoft har allerede annonsert en Windows-oppdatering som fjerner kopibeskyttelsen fra infiserte maskiner.

Forrige uke ble det avslørt at virusmakere allerede har produsert virus som utnytter Sonys kopibeskyttelse til å skjule seg på PC-en.

Kilde:
Reuters

Stikkord: lydogbilde