Riya billedsøk

Annonse


Trynesøk for alle

Riya billedsøkVed å bygge avansert ansiktsgjenkjenningsteknologi inn i søkemotoren sin, mener Riya å gjøre det lett å søke gjennom tusenvis av bilder på jakt etter enkeltpersoner, klesplagg, eller andre søkekriteria.

Tagger automatisk

Ved å bruke en nedlastbar klient, kan man begynne å merke fotografiene sine og fortelle søkemotoren hvem som er avbildet. Basert på informasjonen du oppgir, vil Ryia-programvaren etter hvert begynne å tagge resten av fotoarkivet automatisk, og fortløpende identifisere personer på bildene.

Tjenesten skal være gratis, og Riya tar sikte på å tilby både en websøketjeneste og en desktop-variant, som folk kan bruke til å søke gjennom og tagge sine personlige fotosamlinger.

Skiller tvillinger

Ansiktsgjenkjenningen skal være sensitiv nok til å kunne skille mellom tvillinger, og kan for eksempel settes til å gjenkjenne folk fra samme familie. Programvaren kan også lese gateskilt eller andre visuelle spor, slik at man også kan søke og sortere etter spesifikke lokasjoner eller situasjoner.

Annonse


Tjenesten er foreløpig under alfatesting, og bare åpen for inviterte testere.

Kilder:
Riya.com
Wired News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse