ill: Per Ervland

Annonse


Microsoft dreper kopisperre

ill: Per ErvlandI følge bloggen til Microsofts eget «anti-Malware Engineering Team» vil selskapet nå oppdatere sin anti-spionvare til å fjerne Sony BMGs omstridte «rootkit»-kopisperre for CD-plater med musikk.

– Gjør ugagn

Her heter det at Microsofts teknikere har analysert Sonys måte å beskytte sine CD-plater på, og kommet til at den kvalifiserer som såkalt malware. På godt norsk betyr det programvare som gjør ugagn på PC-en din.

Sony BMGs kopisperre minner om såkalt «rootkit», en type programvare som brukes av virusmakere for å skjule virusprosesser og som kan sette avsenderen i stand til å logge seg inn som rot-administrator.

Trekker sperren

Programmet installeres på PC-en i det du prøver å spille CD-platen. Deretter kan bare innholdet spilles av via en spesiell musikkavspiller, og ikke rippes til iTunes eller kopieres til en blank CD.

Annonse


Sony BMG bestemte seg fredag i forrige uke for at de ikke lenger vil produsere flere CD-plater med kopisperren. Men det er fortsatt mange CD-plater med programvaren i sirkulasjon i platebutikkene.

Kilder:
News.com
BetaNews.com
Reuters
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse