Foto: Tom's Harwdare

Annonse


Kjør 10 skjermer samtidig

Foto: Tom's HarwdareOK, det er neppe verken praktisk, økonomisk, eller særlig gunstig rent ytelsesmessig…men hvem bryr seg om det, når du kan strekke Windows-skrivebordet ditt over 10 skjermer?

Det er nemlig noe av hva det nye avanserte hovedkortet GA-8N-SLI Quad Royal fra Gigabyte kan friste med. Kortet har støtte for opptil 8GB minne, og er utstyrt med hele fire PCIe-kortplasser, og nok båndbredde til å drive flere skjermer enn noensinne.

Windows-grensa er nådd

Faktisk så settes den øvre grensen på antall skjermer av Windows. For uansett hvor mange skjermkort du klarer å dytte inn i PC-kassa di, har Windows XP en øvre grense på 10 skjermer.

Tom’s Hardware har testet hovedkortet utførlig, og utstyrt testmaskinen sin med totalt fem skjermkort – ett i hver sin PCIe-kortplass, og det femte i en vanlig PCI-slot. Og vips, så har du ti stk. skjermutganger tilgjengelig.

Annonse


En bedre måte å få satt opp en 10-skjerms konfigurasjon er å bruke to stk. 3D1 (rev 2.0) skjermkort fra Gigabyte, som med adaptere er i stand til å drive fire skjermer hver, og så legge til et standard skjermkort med to utganger.

På vei

GA-8N-SLI Quad Royal skal være på vei, men nøyaktig når kortet blir å finne i nettbutikkhyllene, og hva det vil koste, er foreløpig ikke kjent.

Kilde:
TGDaily
Tom’s Hardware (test av kortet)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse