Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dans og drep dyr på nettet

Filmmannen John Jacobs kjøper en virtuell romstasjon der du kan danse og drepe utdødde dyr – samtidig.

Jacobs blar opp 674 000 for en virtuell eiendom i nettverdenen Project Entropia.

Hensikten med kjøpet er å lage en fornøyelsespark i romstasjonen – etter Jacobs egen beskrivelse «en blanding av diskotek og Jurassic Park».

Drep dinosaurer i baren

Med andre ord skal dansemoro kombineres med eksotisk og for en stor del utdødd dyreliv. Dyra kan drepes av de virtuelle turistene, som eieren håper vil legge igjen minst 135 000 kroner i måneden. Navnet blir Club Neverdie.

Jacobs, som eier et uavhengig amerikansk filmselskap, kjøpte «eiendommen» av det svenske selskapet MinArk PE AB for 100 000 amerikanske dollar – om lag 674 000 norske kroner.

Enorm verden

Project Entropia har i dag ca. 300 000 spilldeltakere. Det er et såkalt MMORPG, et Massively Multiplayer Online Role-Playing Game, hvor spillerne interagerer med spillverdenen og hverandre i en enorm virtuell verden.

Noen er med for å slåss, andre søker virtuell sosial omgang, noen er drevet av ren eventyrlyst og utforskertrang. Felles for alle er vilje og evne til å bruke titalls timer hver uke oppslukt i en virtuell fantasiverden, og en livsstil som tillater lange søvnløse netter foran skjermen.

Kilde:
Yahoo/Associated Press

Stikkord: internett, spilltester