Microsoft

Annonse


Halvåpen kode fra MS

MicrosoftMicrosoft liker overraskende nok ikke uttrykket «åpen kildekode». Derfor bruker de i stedet «delt kildekode» (Shared Source).

Lav profil

Selskapet har helt siden 2001 hatt en egen Shared Source-avdeling, med direktør Jason Matusow ved roret. Avdelingen har hatt en lav profil, men ser nå ut til å komme ut av skapet.

Matusow markedsførte Microsofts nyoppussede delt kode-filosofi under en messe for åpen kildekode i Newton, Massachusetts i går.

– Vi bestemmer

Han beskrev forskjellen mellom Microsoft delte kode og Linux-verdenen åpne kildekode med at Microsoft ikke lar uavhengige utviklere kontrollere sluttproduktet.

Annonse


– Microsoft gir folk tilgang, men ikke for at de skal gjøre endringer som berører sluttproduktet. Vi lar ikke det eksterne utviklermiljøet bestemme retningen, sa Matusow.

– Som å jobbe for huseieren

Flere kritiske røster ser på Microsoft initiativ som heller lite sjenerøst.

Analytikeren IT-analytikeren Charles King i California-selskapet Pund-IT Research sammenligner Microsofts delingsmodell med å låne verktøy av huseieren for å pusse opp huset ditt. Gevinsten tilfaller huseieren og ikke deg. Du gjør bare jobben…

En annen kommentator, Bill Woods, uttrykker det slik:

– Microsoft ville heller spise sine døde enn å dele noe som helst.

Kilde:
SearchDataCenter.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse