World of Warcraft Toppsakbilde 3

Annonse


WoW-juks med kopisperre

World of Warcraft heksSony BMGs kontroversielle kopisperre for CD-plater har allerede møtt motstand fra blant annet virus- og sikkerhetseksperter, fordi det ligner på et såkalt rootkit — et sett med verktøy brukt av blant annet virusmakere og hackere.

Nå viser det seg at XCP-systemet (Xtended Copy Protection) også kan brukes til å jukse i World of Warcraft (WoW), uten at juksemakeren oppdages.

Finner smutthull

WoW-hackere har allerede bekreftet at Sony BMGs innholdsbeskyttelse fungerer som en bakdør for det svært populære online-spillet, og at det kan brukes til å utvikle verktøy for spillere med uærlige hensikter.

Blizzard Entertainment, som står bak World of Warcraft, har selv vært i hardt vær nylig, fordi selskapet installerer spionprogramvare på maskinen til spillerne for å forhindre juks.

Annonse


Endrer filnavn

Dette lille programmet, kalt Warden, overvåker alle prosesser som kjøres på maskinen mens WoW er aktivt – men det oppdager ikke skjulte filer fra Sony BMGs kopisperre.

Alt hackerne behøver å gjøre for å snike prosesser forbi Warden, er å legge til ”$sys$” til filnavnet. Dermed er det fritt fram for innbruddstyvene, mens Blizzard plutselig har fått en relativt ubehagelig utfordring.

Kilde:
Security Focus

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse