Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iPod-musikk på Xbox 360

Microsoft har bygget inn bred støtte for iPod i Xbox 360. Men iTunes-musikken din får du ikke spilt av.

Xbox
Microsoft satser stort på at nye Xbox 360 ikke bare skal bli en spillkonsoll, men også en multimediemaskin. Blant annet kan du spille av sanger fra MP3-spilleren din som bakgrunnsmusikk i Xbox-spillene.

iPod dominerer markedet

For at et slikt tilbud skal bli populært, kommer man ikke utenom verdens mest populære MP3-spiller, Apples iPod. Med sine tre fjerdedeler av verdensmarkedet for bærbare MP3-spillere, er Apple totalt dominerende.

Apple og Microsoft er i utgangspunktet erkekonkurrenter, og Apple har ikke mottatt Microsofts initiativ med åpne armer. Resultatet er at Microsoft har måttet bygge iPod-støtte uten hjelp fra Apple.

Ingen iTunes-musikk

Derfor vil du ikke kunne spille av iTunes-musikk eller annen kopibeskyttet musikk fra iPoden på Xbox. Du vil imidlertid kunne navigere etter kategorier og spillelister via Xbox-menyen. De sangene du ikke kan spille av, vil vises i grått.

Apple har tidligere gått ut og sagt at de vil ha ti prosent av salgsinntektene på alt utstyr som lages til iPod. Derfor tar de en avgift på alt utstyr som lages spesielt for det unike koblingspunktet i bunnen av iPod-en. Microsoft satser på å omgå dette ved å håpe at den USB-kabelen som følger med iPoden også passer i Xbox 360.

Tøff jobb for Microsoft

Neil Benson er mannen bak iPodcopy, et program som gjør iPodbrukere i stand til å overføre musikk fra iPoden til andre lagringsenheter. Ifølge ham kan ikke programmeringsjobben ha vært lett for Microsoft-folkene:

– iPod sprer filene rundt etter et tilfeldig mønster og gir dem nytt navn, så de er virkelig vanskelige å finne, sier Benson.

Xbox 360 med PSP og iPod
Xbox 360 har støtte for både iPod og PSP

Kilde:
CNet

Stikkord: mac, mp3, xbox