Wikipedia

Annonse


Wikipedia på trykk

WikipediaGrunnen til at Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales vurderer å gjøre det brukergenererte nettleksikonet Wikipedia tilgjengelig i andre formater, er rett og slett mangelen på infrastruktur i utviklingsland.

Mangler bredbåndslinjer

PC-brukere i Afrika, der det er dårlig med bredbåndslinjer, vil ha langt større utbytte av Wikipedia enten i bokform eller som CD-rom.

Wales er nå i dialog med flere forleggere med sikte på å utgi deler av Wikipedia i bokform. Han viser til helse, fotball, rock og historie fra 2. verdenskrig som interessante emneområder.

Avviser rykter om redigeringsnekt

Wales avviser også tidligere påstander om at det skal være aktuelt å fryse enkelte artikler i Wikipedia. Det har gått rykter om at kontroversielle artikler kunne bli låst for redigering for å forhindre at usann eller provoserende informasjon ble lagt inn. Dette sier Wales er rent oppspinn.

Annonse


Imidlertid kan det bli aktuelt å lage stabile sider til omdiskuterte emner, slik at disse til enhver tid blir stående som den mest pålitelige informasjonen.

Det kan også bli aktuelt å legge inn forsinkelser på oppdateringer av de sidene som er mest utsatt for hærverk, slik at oppdateringene kan sjekkes og godkjennes av andre Wikipediabrukere får de går live.

Kilde:
CNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse