Mamoz billig-PC

Annonse


Kjemper for hjemme-PCen

Mamoz billig-PCBondevik-regjeringen foreslo å kutte kraftig i ordningen ved å sette et tak på 10.000 kroner. Nå utfordrer både LO-leder Gerd-Liv Valla og NHO-direktør Finn Bergesen jr. den nye regjeringen til å avvise kuttforslaget, skriver Dagsavisen.

– Forhindrer digitalt klasseskille

Konserntillitsvalgt Kjell Mjaatvedt i Tine står i spissen for en rekke tillitsvalgte i store norske selskaper, som har bedt regjeringen stanse det de kaller «raseringen» av ordningen.

– Dette er en veldig viktig mulighet for vanlige folk. Ingen som jobber i produksjonen får hjemmekontor av bedriften. Hjemme-PC-ordningen har bidratt til å hindre et digitalt klasseskille i Norge, også for barna til disse arbeidstakerne, sier han.

– Hjemme-PC er en investering

Også arbeidsgiverne vil beholde ordningen, som de mener bidrar til fleksibilitet og økt kompetanse i arbeidslivet.

– Hjemme-PC-ordningen må ses på som en investering i kompetanseheving i arbeidslivet, skriver NHO i sitt budsjettbrev til regjeringen og finanskomiteen.Databransjen ønsker seg et tak på 30.000 kroner, slik de har i Sverige. (©NTB)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse