Telenor-logo 2001 m/tekst

Annonse


Telenor kjøper Vodafone Sverige

Telenor-logo 2001 m/tekstTelenor signerte i går en avtale med Vodafone Group om å kjøpe datterselskapet Vodafone Sverige for 1,035 milliarder Euro (8,064 milliarder kroner). Vodafone Sverige er den tredje største mobiloperatøren i Sverige med omtrent 15 prosent markedsandel.

– Dette kjøpet gir Telenor større konkurranseevne på mobilområdet i Sverige, samtidig som det gir oss en bedre økonomisk skalafordel i Norden, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør.

Skjer mye i Norden

Kjøpet av Vodafone Sverige fører til at Telenor får styrket sin markedsposisjon i Sverige. Samtidig fører det til at den skandinaviske mobilkundebasen til selskapet øker med 37 prosent, til totalt 5,6 millioner abonnenter.

Meldingen om Telenors oppkjøp i Sverige kom samme dag som det norske Konkurransetilsynet godkjente TeliaSoneras kjøp av norske Chess.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse