Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hannemyr vil med på Google Print

Internett-guru Gisle Hannemyr tror Google bryter åndsverksloven med sin nye tjeneste, men sier han likevel gjerne vil ha bøkene sine scannet inn på Google Print.

Gisle Hannemyr
Hensikten bak Google Print er å indeksere verdenslitteraturen, og søkemotorselskapet skal nå sette i gang med å scanne bøker uten å be verken forfattere eller forlag om tillatelse.

– God markedsføring

Universtitetslektor, forfatter og IT-ekspert Gisle Hannemyr sier til Aftenposten at han godt kunne tenke seg å få bøkene sine markedsført av Google på denne måten,

– Forlaget mitt ville sikkert hatt et ord med i laget, men som forfatter er jeg helt med. Jeg er interessert i å bli lest og tror jeg vil tjene penger på dette, sier Hannemyr.

– Lovstridig

Men samtidig mener Hannemyr, som til daglig jobber med et forskningsprosjekt om opphavsrett på nettet, at Google Print rent juridisk strider med opphavsrettslovene.

– Selv om Google ikke gjør annet enn å lage søkbare indekser av bøkene, kan de kun gjøre det hvis de har en avtale før de gjør det. Google er nok fullstendig klar over at det de gjør, ikke går. Men de får det på dagsordenen og kan utløse prosesser som gjør at arbeidet går videre, sier Hannemyr.

Kilde:
Aftenposten

Stikkord: internett