Peerflix

Annonse


Fildeling via postvesenet

PeerflixAmerikanske Peerflix kan være verdt å merke seg, som en alternativ tilnærming til filmleie – eller piratkopiering, for den saks skyld – på nett. Tjenesten er riktignok bare oppe og går for de bosatt i USA, men konseptet er likevel morsomt nok til å fortjene omtale.

P2P bytteklubb

Ved å bruke Peerflixs hjemmesider som fildelingssentral, deler brukene DVD-filmene sine med hverandre. Så snart du har meldt deg inn, og registrert filmsamglinga di, kan du velge og vrake blant de andre medlemmenes filmer.

Når du finner filmen du ønsker deg, gir man beskjed med et par klikk – og så er det bare å vente på at den kommer deisende i posten fra en av de som har den hjemme hos seg.

Til odel og eie

Du må riktig nok ha «trading credits» for å få tilsendt filmer, og det får du naturligvis ved selv å sende ut filmer til andre medlemmer (alternativt kan man kjøpe seg filmkreditt).

Annonse


Filmene du mottar på denne måten er dine til odel og eie…eller til du sender de fra deg til noen andre.

Slik tjener de penger

Peerflix har ikke selv noe eget filmlager, og fungerer bare som mellomledd. Selskapet seg betalt $0.99 (ca. 6,50 kr) hver gang en film blir sendt ut, og brukerne må selv stå for porto.

Kilde:
Peerflix

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse