Gizmondo

Annonse


Gizmondo i mafiaskandale

GizmondoDen svenske delen av Gizmondo rystes av en aldri så liten skandale. To av selskapets toppsjefer skal tidligere ha vært ledere for den såkalte Uppsalamafiaen. Samtidig kan ingen gi en god redegjørelse for hvor store pengesummer har tatt veien.

Underverdenens inkassobyrå

Den bærbare spillkonsollen Gizmondo ble lansert med brask og bram tidligere i år. Likevel var skepsisen stor til om selskapet skulle klare å ta opp kampen med konkurrenter som Sony PSP og Nintendo DS. Noen ukjente investorer må imidlertid ha hatt tro på selskapet.

Svenske aviser avslørte i forrige uke at tre av Gizmondos fire toppsjefer har en fortid i den såkalte Uppsalamafiaen, som fungerte som underverdenens eget inkassobyrå. De skal også ha forsøkt i svindle den svenske Bankgirocentralen for 22 millioner kroner. Alle de tre har sonet lange fengselsstraffer.

Tvilsomme utbetalinger

Nå stilles det store spørsmål ved millionutbetalinger foretatt av Gizmondon til mer eller mindre tvilsomme selskaper. Selskapet skal ha tapt 1.6 milliarder kr på et halvt år. En stor del av disse pengene er bokført som utviklingskostnader, mens selskapet nesten ikke har inntekter.

Annonse


Gizmondo har vært lansert med brask og bram i USA og Europa. Samtidig har grunnleggerne levd det gode jetsetliv med champagne og kjendiser. Salgstallene er så langt hemmelige.

Trekker seg ut

Nå skal de tre toppsjefene ha trukket seg ut av selskapet, samtidig som flere samarbeidspartnere klager over at de ikke har fått betalt for sine tjenester.

Kilde:
Aftonbladet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse