Blogger

Annonse


Nekter elever å blogge

BloggerRektoren ved den katolske videregående skolen Pope John XXIII Regional High School i New Jersey nekter elevene sine å blogge. De 900 elevene fikk for to uker siden beskjed om å legge ned nettsidene på steder som Myspace.com på grunn av faren for seksualforbrytere.

Stopper fritidsaktiviteter

Rektor Kieran McHugh fortalte en samlet skole at alle elevene umiddelbart var nødt til å fjerne nettsider med personlige profiler og blogger. Mest overraskende er det vel at dette ikke gjelder forhold i skoletiden, men også strekker seg inn i fritiden til elevene.

For McHugh mener slike nettsteder er populære møtesteder for seksualforbrytere som samler informasjon om barn og har innført forbudet for å beskytte elevene sine. De som ikke følger de nye reglene kan utvises.

Styrer studentene

Elevene er imidlertid ikke veldig imponert og anonyme kilder hevder at majoriteten av elevmassen på skolen er sterkt i mot det nye forbudet. De påberoper seg retten til å tale fritt og at skolen ikke har noen rett til å kontrollere hva de gjør på fritiden.

Annonse


– At en privatskole regulerer studentenes aktiviteter utenfor skoletiden er ikke noen nyhet. Det finnes lange tradisjoner for dette, sier advokat Kevin Bankstron hos Electronic Frontier Foundation, som kjemper for folks rettigheter på nettet.

Bankston hevder skolen overreager og mener heller skolen bør utdanne elevene sine innenfor området. Han tror også den egentlige grunnen til forbudet er å fjerne negative kommentarer elevene har postet om skolen.

Kilde:
Asbury Park Press

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse