Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MS støtter Google-konkurrent

Yahoo og Microsoft har slått seg sammen for å danne en konkurrent til Googles digitale bibliotek.

foto: Per Ervland
Fra før har bransjeaktørene Yahoo, HP og Adobe slått seg sammen i the Open Content Alliance (OCA). Nå har de altså klart å få Microsoft med på laget.

Microsoft betaler

OCA lanserer seg selv som konkurrent til Googles planlagte digitale bibliotek. Sammenslutingen har allerede sikret seg avtaler med et drøyt dusin store biblioteker i Europa og Nord-Amerika.

Planen er å digitalisere 150 000 bøker i løpet av det neste året. Dette gildet er det Microsoft som betaler for. OCA sier imidlertid at dette tallet bare er en dråpe i havet sammenlignet med antall bøker de har planer om å tilgjengeliggjøre.

Mykere copyright-linje

Kunngjøringen kommer samtidig som Google må møte i retten for å forsvare sitt bibliotekprosjekt. Amerikanske forfattere og forleggere har saksøkt Google fordi selskapet skanner bøker uten å innhente tillatelse på forhånd.

OCA-prosjektet legger seg på en mindre kontroversiell linje i forhold til opphavsrettsspørsmål. De vil ikke digitalisere alle verdens bøker, men bare verk som er fritt tilgjengelige eller der spesiell tillatelse er gitt.

Kilder:
Reuters
CNet

Stikkord: internett