Annonse


TEST: Dungeon Siege II

Vi åpner like godt med konklusjonen: Dungeon Siege II er et solid, underholdende og langvarig actionrollespill.

Spillet har så godt som ingen større overraskelser eller nyvinninger å by på, men stiller med nok monstre, skatter, magiske våpen og magi til å holde deg gående så lenge du orker.

Til tross mange dialogsekvenser og en rekke sekundæroppdrag, skal det vites at Dungeon Siege II likevel ikke er noe man spiller for historiens skyld. Ønsker seg man noe annet enn et klikk-og-slåss-eventyr i velkjent Diablo-tradisjon, finner man det ikke her.

AnnonseSe videoklipp fra Dungeon Siege 2

Standard RPG-system

Verdt å nevne er erfaringssystmet, der du i stedet for å sette ut egnskapspoeng hver gang du når et nytt nivå i stedet automatisk blir flinkere etter hvert som du praktiserer forskjellige ferdigheter. Holder du deg for eksempel konstant til sverdet, vil du etter hvert få ekstremt høye verdier i styrke og væpnet nærkamp, men være ubrukelig på buen eller i magiske evner.

Det er likevel best å sørge for å «utdanne» spesialister, siden en figur som prøver å lære seg litt av hvert oppskriftsmessig vil ende opp som en ubrukelig og kjedelig all-rounder. Så ender du altså opp med en eller annen variasjon på den klassiske sammensetning av rollefigurer: kriger, kamp-magiker og helbreder/pumper.

Om du ønsker, kan du godt bruke masse tid på å selge og kjøpe utstyr (ja, du plukker opp mye utstyr) av ymse slag, oppgradere rustninger, våpen og magiske gjenstander, osv…men spillet går først og fremst ut på å bevege seg fra område til område og klikk-angripe på alt som rører seg, mens man bruker snarveiknappene og auto-casting av helbredende magi for å sørge for at alle medlemmene i gruppa holder seg i live.

Dungeon Siege II

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Grafikken er absolutt akseptabel, og spillet har mengder av monstre, figurer og miljøer å by på.

Men til tross for muligheten til å zoome inn og dermed komme ganske nært innpå figurene, er spillets grafiske uttrykk fullstendig blottet for den type sjarm og personlighet som f.eks er å finne i et spill som Fable

Halvhjertet nettspilling

DS2 gir deg også muligheten til å spille online, riktignok på en måte som føles litt krøkkete og begrenset.

Når du spiller på nett, er det nemlig nøyaktig den samme spillverdenen og de samme oppdragene som når du spiller alene, og du må begynne helt fra starten av – med den vesensforskjellen at datakontrollerte følgesvenner erstattes av andre nettspillere.

Nettspilling i DS2 er et velkomment ekstratilbud, men såvisst ingen fantastisk nyvinning innen online rollespill.

Helt ålreit

Er du sugen på Diablo-aktig actionrollespill, så er nok Dungeon Siege II det beste alternativet i akkurat nå.

Men å gjøre det nødvendig å spille gjennom hele greia før du får lov til å skru opp vanskelighetsgraden er en høyst tvilsom designavgjørelse…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse