Samsung Miniket SC-X105L

Annonse


TEST: Miniket SC-X105L

Den tar bilder, video, spiller MP3, og fungerer som diktafon, webkamera, kortleser og USB-minne.

Samsungs Miniket SC-X105L ser ved første øyekast kanskje ut til å være en dingsentusiasts våte drøm. Men selv om det absolutt er mulig å ha det gøy med denne dingsen, er det likevel langt fra en fulltreffer.

Morsomt ekstrakamera

Det medfølgende eksterne kameraet er ganske gøy. Dette er et robust og vannavvisende, småtykt «sigar»-kamera, man for eksempel kan feste på hjelmen eller bruke det medfølgende pannebåndet. Tanken er at man skal gjøre opptak mens man er ute og sykler, hopper fallskjerm, eller ønsker å dokumenterer andre festlige krumspring.

Det er heller ikke vanskelig å se for seg diverse Splinter Cell-aktige spion-bruksområder, selv om kabelen som går mellom selve miniket-hovedapparatet og det eksterne kameraet er i korteste laget.

Annonse


Når du ikke bruker den eksterne linsa, kan AV-pluggen i stedet fungere som uttak for vanlige hodetelefoner, for eksempel for avspilling av MP3-filer.

Liten og begrenset

Hele produktet er ekstremt hendig, veier nesten ingenting, og har et imponerende utvalg funksjoner. Men vi har likevel problemer med å anbefale SC-X105L, siden bildekvaliteten både på stillbilder og video simpelthen er ganske slett.

Det er egentlig bare å glemme å bruke miniket til vanlige fotobilder. Oppløsningen er på skarve 800×600. De fleste moderne mobiltelefoner i dag tar med andre ord bedre stillbilder.

På beste innstilling gjøres videoopptak i 720×480 med 30 bilder i sekundet, og kvaliten er i beste fall middelmådig. Det interne minnet på 512 MB er nok til 10-12 minutter med slike opptak, men det er full anledning til å stappe inn eksterne Memory Stick minnekort.

Samsung Miniket - Martin
Om ikke direkte kledelig, så gir handsfree-montert kamera en rekke nye filmmuligheter.

Multifunksjonell

Lagringsplassen kan også brukes til MP3-filer, eller stemmeopptak du gjør med den integrerte mikrofon.

En dockingstasjon følger også med, som støtter PC-tilkobling via USB 1.1 eller USB 2.0. Batteriene lades så lenge SC-X105L står i docken med strømmen på, og da kan man samtidig bruke miniket som webkamera, USB-disk og minnekortleser. Merk at du forøvrig ikke regne med mer enn 50-60 levetid bruk før batteriet må lades på denne måten.

Ifølge Samsung Norge skal prisen ligge på omtrent 6 390,- kroner. Dette synes vel en smule i overkant for et produkt som først og fremst fremstår som et avansert leketøy.