Annonse


TEST: Star Wars: Battlefront

For med Star Wars: Battlefront har Pandemonic Studios og LucasArts laget et skytespill av samme type som Battlefield 1942. Et morsomt spill som lar deg utkjempe enorme slag på de kjente planetene og stedene fra det populære Star Wars-universet.

Historien endres

Man kan trå inn i rollen som soldat i de fire forskjellige armeene vi har sett fra filmene: «Rebel Alliance», «Galactic Empire», «Republic» eller «CIS». Der sloss man mot sine svorne motstandere slik at historien kan få en annen utgang enn den vi kjenner fra før.

De fem soldattypene som hver hær er utstyrt med har bra likevekt og gir gode alternativer for å løse de forskjellige oppgavene på brettene. Allikevel er det bra at man har alternativer til å kjempe med et par rifler, bombekastere og «thermal detonators» (som ble udødeliggjort av Princess Leia i palasset til Jabba the Hutt i Return of the Jedi). For her kan man også kjøre kjøretøy som speederbike (dødsfett på Endor), AT-AT, Y-wing og TIE fighter, i tillegg til alle de andre klassiske kjøretøyene.

Det er imidlertid litt kjipt at man ikke kan blande alt dette i en skikkelig smørje. Man er nemlig nødt til å kjempe mot motstandere fra samme epoke. Derfor har man for eksempel ikke muligheten til å se hvordan rebellene ville gjort det i en kamp mot klonehæren.

Annonse


Kjente personer

Spillet inkluderer også en rekke kjente personligheter, som Luke Skywalker og Darth Vader fra de eldste filmene, samt Mace Windu og Count Dooku fra de nyeste filmene. Nå får man beklageligvis ikke muligheten til å gå inn i rollen som disse, men de hjelper godt til når de dukker opp.

(Men hvis man er ute etter å kjempe som Jedi-ridder finnes det nok av alternativer allerede. Ikke minst er spillet Jedi Knigt: Jedi Academy da et meget godt alternativ.)

Skjermbilde fra Star Wars: Battlefront

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Enkle kampanjer

De to kampanjene som kommer med spillet lar en enten spille gjennom de tre første filmene eller de tre siste. Kampanjene er morsomme og akkompagneres av filmklipp fra alle filmene. Problemet er at de er altfor korte.

LucasArts har imidlertid laget en spillmodus der man kan sette opp sin egen kampanje, hvor man velger ut hvilke steder man vil angripe. Dette er ganske artig, ikke minst på grunn av de bonusene man kan dra inn ved å kapre de forskjellige planetene.

Det kanskje morsomste er allikevel multiplayermoduset, hvor man kan spille mot opptil 31 andre. Her får man nemlig litt sterkere (kan også være langt svakere) motstand enn i de kampanjene som er innebygd. Spillet blir også litt mer dynamisk enn når man spiller alene.

For fans

Vi har testet spillet på PC-plattformen og her blir beklageligvis dette spillet bare ett av mange alternativer innenfor denne genren. Det byr ikke på noe spesielt nytt. Derfor vil dette ha størst appell for de mange Star Wars-fantastene som sitter der ute.

Derimot er det ikke like mange slike alternativer på PlayStation 2 eller Xbox, og her vil nok spillet være langt mer aktuelt og spennende. Grafisk sett er det bra på alle plattformene, selv om grafikken på Xbox og PC ikke overraskende er best. Lydmessig er det meget høy kvalitet over hele linja.

Selv om spillet er et godt alternativ til Battlefield 1942 og dets like, vil nok dette spillet være mest for alle de fans som fremdeles ikke har fått nok av dette universet. Grei moro, men ikke noe mer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse