Xbox negativ

Annonse


Gamle spill i Xbox 2?

Xbox negativSpillbransjen debatterer nå heftig hvorvidt det er hold i påstandene til Transitive Corps adm. direktør Bob Wiederhold, som i et intervju har hevdet at emulatorporgrammet QuickTransit vil sømløst la Xbox 2 spille dagens Xbox-spill. Dette ifølge GamesIndustry.biz.

Selskapet har visstnok allerede demonstrert at QuickTransit tillater kjøring av Linux under Windows og OS X med en ytelse som skal være så og si den samme som en fullblods Linux-installasjon, men det råder likevel en viss skepsis til hvor velfundert selskapets Xbox 2-påstander er.

Grafikk-kluss

En av hovedhindringene, og grunnen til at Xbox 2 neppe vil støtte dagens Xbox-spill, er at mens den første Xbox brukte grafikkteknologi fra Nvidia har Microsoft valgt hovedkonkurrent ATi til å levere 3D-brikkene i Xbox 2.

Å bruke en emulator for å oversette avanserte grafikk-instrukser på rappen mellom de to konkurrerende grafikkteknologiene, og fremdeles opprettholde full spillbarhet, regnes som en seriøs utfordring – ikke bare teknisk, men også juridisk. Det er langt fra sikkert at Xbox 2 vil kunne spille av Xbox-spill uten å forbryte seg på opphavsrettighetene til Nvidia.

Verken Transitive eller Microsfoft har annonsert noe offisielt samarbeid om bakoverkompabilitet på Xbox 2, og selv om en slik emulator ville vært svært attraktiv for mange aktører i bransjen konkluderer mange med at Wiederhold bare brukte Xbox 2 som et eksempel på et mulig anvendelsesområde der selskapets teknologi ville kunne gjøre ting enklere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse