TwinMos CF-kort

Annonse


Advarer mot billigkort

TwinMos CF-kortDette hevder Nikon-importøren Interfoto, som på en pressekonferanse tirsdag gikk kraftig ut mot andre kortmerker enn markedslederne SanDisk og Lexar.

– Dårlig passform

– Vi har sett mye trøbbel med CF-kort Nikon ikke anbefaler, for eksempel fra TwinMos. I verste fall kan billigkort av denne typen ødelegge kameraet fysisk. Vår serviceavdeling forteller om kameraer som har fått skader på grunn av reseptorpinner som brekker eller til og med blir presset gjennom bunnen, sier systemkonsulent Sigurd Krekling i Interfoto.

Problemet er i følge Krekling at mange billigkort har dårlig passform, slik at de kan ødelegge kontaktene i kameraet. I tillegg har du problemer med at bildefilene kan forsvinne når kortet krasjer.

Bukk og havresekk?

Interfoto er selv importør av Lexar, og er dermed kanskje bukken som passer havresekken. Men de anbefaler også kort fra konkurrenten SanDisk. I tillegg anbefaler Nikon Microdrive-kort fra Hitachi/IBM.

Annonse


Merker som TwinMos og Apacer selges i mange norske nettbutikker, og koster ofte en god del mindre enn kortene fra Lexar og Sandisk. På nettet er det mange som hevder at billigmerkene er like gode som prestisjemerkene, og at de til og med lages av de samme produsentene.

En komplett oversikt over hvilke kort som er anbefalt til ulike Nikon-kameraer finner du på support.nikontech.com.

På pressekonferansen presenterte Nikon en rekke nye kameramodeller. Disse kommer vil tilbake til når sperrefristen har gått ut.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse