Annonse


TEST: Asono DC-5231

Er det én ting Asono skal ha skryt for, så er det at de er flinke med design. Asono DC-5231 er en lekker, liten sak i robust sølvplast med stålinnslag.

På kameraets bakside sitter det en god optisk søker, som også gir mulighet for individuelle justeringer. Dessverre er LCD-skjermen litt liten med sine beskjedne 1,5 tommer, men er til gjengjeld kontraststerk og fungerer godt.

Tregt

Asono får et solid kryss i taket for brukervennligheten. Kameraets skjerm-menyer er enkle å forstå, og ved siden av knappene står det grundig markert hva de forskjellige brukes til. Likevel kunne størrelsen på knappene vært noe større.

En annen ting som imidlertid trekker helhetsinntrykket litt ned, er kameraets hastighet. Apparatet er tidvis regelrett sirupstregt. Faktisk er både oppstart, autofokus og utløserhastighet en veritabel tålmodighetsprøve, så er du av den rastløse sorten, vil du raskt bli frustrert her.

Annonse


Asono DC-5231

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Førstegangskjøpere

Dette kameraet er heller ikke spekket med manuelle finesser, men det gjør kanskje ingenting. Det gjøres ingen bestrebelser for å skjule at dette kameraet er myntet på førstegangskjøpere og nybegynnere. Kameraet har en bildebrikke på hele 5 megapiksler og 3x optisk zoom – i tillegg til en del brukervennlige bildemodi som makro, landskap, sport og portrett for å nevne noen.

Optikken står Asono for selv, og er gjennomsnittlig lyssterk. Vi synes også at bildene stort sett holder grei kvalitet, men vi blir ikke på noen måte slått i bakken av begeistring. Særlig på makro, sliter apparatet med å holde fokus. Vi aner dessuten et snev av cyan-stikk i flere av bildene, og de har også en tendens til å få et litt »soft» preg.

Totalt sett er dette et helt greit kamera. Det er lekkert å se på, og enkelt å bruke. Vi er imidlertid skeptiske til både optikken og den lave hastigheten på bortimot samtlige operasjoner, og totalkarakteren lander derfor på en sterk treer.

Annonse