Hopp til navigasjon Hopp til innhold

XBOX-TEST: Burnout 3: Takedown

Er du ute etter fart, action og spenning. Burnout 3: Takedown er svaret. Uansett om du ikke liker bilspill. Dette spillet MÅ du ha.

Burnout 3: Takedown er nemlig et spill man ikke trenger å være noen bilspillfantast for å like. Spillet kobler grisekjøring og enorme ødeleggelser i en pakke som vi ikke har sett lignende til.

Herlig smørje

For dette er ikke et ordinært bilspill, der man skal kjøre så realistisk som mulig. Spillets sjarm ligger i det man kan gjøre med de andre bilene på banen. Her har man nemlig kombinert Burnout 1 og Burnout 2 i en herlig smørje slik at man konkurrerer med andre, samtidig som man prøver å fjerne de fra banen, på mest mulig spektakulær måte.

Flere av spillmodusene har nemlig som hovedmål å få andre biler til å krasje. Favorittene Road Rage og Crash byr i hvert fall på spektakulære situasjoner. Er man keen på litt vanlig racing action er det også mer enn nok muligheter til dette.

Nye bilder

Spiller man alene kan Burnout 3 minne litt om Need For Speed Underground, men det er enda morsommere. Den har den samme store og varierte «kampanjen», der man kjemper om pallplass i forskjellige øvelser. Men her har man i tillegg flere artigere elementer.

Avhengig av hvordan det går i de forskjellige øvelsene får du Burnout-poeng, Crash Cash og Takedowns. Dette brukes blant annet til å låse opp nye biler, og her kommer det frem mye lekkert etter hvert.

På nettet

Spillet er kanskje enda morsommere når man spiller mot andre, som man faktisk har gode muligheter til både på PlayStation 2 og via Xbox Live. Vi har bare fått testet spillet via Xbox Live, men det skal visstnok forholde seg relativt likt på PS2.

Blant annet Road Rage må fremheves. Her deler man deltakerne inn i to lag, der det ene laget skal jakte på det andre. Målet er selvsagt å få tvunget de av veibanen før man har kjørt en viss strekning. Utrolig kult

Impact Time

En annen artig greie i dette spillet er «Impact Time». Har en eller annen kjerre smelt inn i deg, slik at du går rundt, kan du sette i gang «Impact Time». Mens bilen ruller rundt i lufta kan du da styre den, slik at du kan lande på andre biler og få umiddelbar hevn.

Dette drar med seg store bonuser i forhold til poeng og umiddelbar turbo. Men pass deg for de bilene du får kjørt av veien. Etter flere angrep på samme bil kan nemlig maskinen få et horn i siden til deg slik at bilens eneste oppgave er å ta deg av dage.


Se videoklipp fra Burnout 3

Se og hør

Når det gjelder det man ser og hører er alt av ypperste klasse. Grafikken holder et enormt høyt nivå, både på Xbox og på PlayStation 2.

Electronic Arts har også denne gangen med seg en rekke mer eller mindre kjente artister. Dette spillet har kanskje det mest imponerende soundtracket på et spill noensinne. Prismessig er det nesten verdt å kjøpe spillet bare på grunn av all musikken.

Skjermbilde fra Burnout 3, ventes på Playstation 2 og Xbox i september 2004.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Enorm fart

Hvordan de har klart å lage den utrolige fartsfølelsen som er i dette spillet skjønner jeg ikke. I andre bilspill har jeg aldri fått den frykten man sitter med i dette spillet. Man må nemlig risikere alt for å få nok poeng og turbo til å vinne.

Dette betyr ofte 200 kilometer i timen, mens man prøver å passere biler så nært som mulig uten at man går på en smell. Da snakker jeg ikke om samme kjøreretning heller. Man risikerer først nok når man kjører i motgående kjøreretning. Og med fartsfølelsen i Burnout 3 kan det fort bli en skremmende opplevelse.

Hvorfor leser du fremdeles?

Skal du bare kjøpe ett spill i høst er det ikke tvil om hva du bør få tak i. Det er ikke mange spill alle må ha i samlingen sin, men Burnout 3 Takedown er som sagt ett av disse. Spillet gir utallige timer underholdning, og det er bare single player-versjonen.

Muligheten til å kombinere et godt vorspiel med gode kamerater, noen sixpacks med pils, og multiplayer-versjonen av dette spillet er glitrende.

Jeg skjønner egentlig ikke hva dere venter på. Dere bør egentlig ikke ha lest såpass langt. Dere bør ha dratt til butikken allerede. Og for dere som ikke har PlayStation 2 eller Xbox – lang nese.

Annonse
Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox_test