Windows Longhorn Preview

Annonse


Longhorn kan blokkere dingser

Windows Longhorn PreviewI den neste versjonen av Windows, som foreløpig bærer kodenavnet Longhorn, vil nye sikkerhestfunksjoner gjøre det lettere å beskytte innholdet på harddisker mot uønsket kopiering eller innstallasjon av eksterne programmer.

Et vanlig fryktet scenario er naturligvis at noen spaserer inn på et kontor, drar frem en USB-harddisk fra lomma, og kjapt kopierer over alle bedriftshemmelighetene fra PCen. Alternativt kan man også ha et virus eller annen ondsinnet kode på USB-nøkkelringen, som lett kan plugges inn i en hvilken som helst PC og infisere kontornettverket.

Kan blokkere

Microsoft viste frem sine nye «plug and play extensions» i forbindelse med et uviklerforum denne uken, der hensikten er å etablere en felles standard for hvordan forskjellige typer enheter (også trådløse) kobles til PCen, skriver CNet News. Disse skal inn i Windows når Longhorn lanseres, som akkurat nå ser ut til å bli i løpet av 2006.

Med det nye systemet på plass vil det ifølge Microsoft bli lettere for forbrukere å koble til alle slags dingser og ekstrautstyr, mens IT-administratorer på sin side enkelt kan blokkere eller sette rettigheter for forskjellige typer tilkobling.

Nå finnes det riktignok grunnleggende funksjoner i Windows XP Service Pack 2 for å hindre at det skrives til USB-enheter, men de nye funksjonen i Longhorn skal være langt mer omfattende og fleksible.

Annonse