Apple iTunes

Annonse


Apple-frieri til Sony

Apple iTunesIfølge den japanske dagsavisen Nikkei Sangyo Shimbun var Steve Jobs villig til å løsne på den svært restriktive bruken av låter kjøpt gjennom iTunes Music Store, og har tilbudt å gjøre låtene Sony-kompatible.

Verken Apple eller Sony har kommentert den japanske avisrapporten, eller på annen måte bekreftet rapporten, skriver ZDnet News.

Formatkrigen

Til tross mer eller mindre vellykkete forsøk på å knekke beskyttelsen, både fra konkurrent Real Networks og frittstående krefter som Jon Johansen, har Apple hittil vært nøye med å sørge for at låter kjøpt på sin verdensledende netthandel kun lar seg avspille på selskapets egne iPod.

Apple har imidlertid nylig hanket inn Hewlett-Packard for å pushe flere iPoder, og har lisensiert iTunes-teknologien til Motorola slik at fremtidige telefonmodeller kan spille av musikk kjøpt fra nettbutikken.

Annonse


iPod er verdens mest populære MP3-spiller for tiden, men Microsofts nyeåpnete MSN Music selger låter i WMA-format, som lar seg spille av på et langt større utvalg av lommespillere.

Sony har på sin side lansert Sony Connect, der låter selges i japanernes egne ATRAC-format, og kun lar seg spille av på Sonys egne lommespillere.

Annonse