Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Festløven Wario!

Aldri før i Gamecubens historie vil så mange komme til å ha det så gøy med noe så teit.

Wario, og hans gjeng med spinnville Nintendo-figurer, er tilbake med en crazy samling minispill for barn av alle aldre.

Kjernen i Wario Ware, Inc.: Mega Party Game$ består av over 200 morsomme småspill – mange av dem hentet direkte fra Game Boy Advance-versjonen av spillet, men også en rekke nye Gamecube-spesifikke spill.

Flerspillermoro

Så og si alle småspillene brillierer med å være både usannsynlig banale og spillbare på samme tid.

Mange av dem også basert på gamle slagere fra spillhistoriens barndom, og inkluderer innovative konsepter som «flykt fra den enorme snørr-klysa», «trykk på knappen på rett tidspunkt for å treffe steikepanna med speilegget», «rist treet tom for epler med styrespaken» og «stikk en finger i nesa».

I noen av de mer oppfinnsomme spillmodiene blir det hele enda mer absurd, som i «Listen To The Doctor», der du kan bli bedt om å hoppe unna Donkey Kongs tønner mens du synger en sang eller stirrer intenst på en av medspillerne dine i sofaen. For ikke å snakke om samarbeidsspillene der hele skjermen er mørkelagt, og medspillernes lommelykter er det eneste som hjelper deg å se hva som skjer. Naturligvis har man også den motsatte versjonen; om å gjøre å klare flest mulig småspill mens motspillerne prøver å manøvrere sin figurer slik at de er mest mulig i veien.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Som man kan se av skjermbildene er grafikken noe uortodoks til et moderne konsollspill å være, og vil nok falle i smak hos barn og retro-spillfantaster. Fargevalget er vilt og signalsterkt, og ofte består utfordringen like mye i å oppfatte hva det egentlig er meningen du skal gjøre i de få sekundene fra neste minispill dukker opp til det er over.

En festvinner

Wario Ware, Inc.: Mega Party Game$ er en vinner. Spillet er muligens litt begrenset i variasjonsmulighetene, men bunner til syvende og sist ut i uovertruffen gøyal spillbarhet, særlig når du har et par venner tilgjengelig og virkelig får fyrt opp konkurranseinnstinktene.

Er man utstyrt med nok kontrollere (4) er Mega Party Game$ utvilsomt i stand til å holde festen gående i timesvis, være det barnebursdag eller vorspiel. Men spiller du alene, kan dette fort bli uøndig repetitivt – for ensomme spillere gjør nok Wario seg minst like godt på GBA.

Stikkord: gamecube_test, spilltester, testprodukt