Microsoft

Annonse


Liker ikke Microsofts antispam

MicrosoftDen såkalte «Sender ID»-teknologien har fått en dårlig mottakelse. Men det er ikke teknologien som skaper motstand. Microsoft har tatt patent på teknologien og prøver å tvinge gjennom sine lisensbetingelser, noe som er mindre populært, skriver ComOn

Microsoft krever ikke penger for teknologien, men forlanger blant annet at mailtilbydere skal informere om hvor mange som bruker teknologien.

For restriktivt

Dette har ført til at Apache Foundation har trukket sin støtte for den planlagte standarden. Begrunnelsen er at lisensbetingelsene er for restriktive.

– Vi mener lisensene ikke er forenelige med Open Source-prinsippet, og at de er i strid med den vanlige praksisen som gjelder for åpne standarder. Ingen bedrift bør ha mulighet til å gjøre intellektuelle rettigheter gjeldende overfor sentrale deler av infrastrukturen i nettet, hevder Apache Foundation.

Annonse


Kontrollerer avsender

Den nye teknologien skal gjøre det mye vanskeligere å sende uadressert spam med falsk avsender. Dette skal den gjøre ved å kontrollere om avsenderadressen passer til den datamaskinen mailen sendes fra.

Forslaget skal nå være til behandling hos organisasjonen IETF, som samler inn kommentarer til den nye standarden. Microsoft blir imidlertid kritisert for å ikke å ha informert IETF godt nok om sine patenter i forbindelse med teknologien.

Selv om Microsoft møter motstand fra Open Source-bevegelsen er det lyspunkt på himmelen. Blant annet her domeneforvalteren VeriSign og internettilbyderen America Online bestemt seg for å støtte teknologien.

Annonse