Tastatur laptop

Annonse


Får laptop i stedet for skolebøker

Tastatur laptopElevene ved den nye ungdomsskolen i Oppegård må dele på bøkene, da ledelsen har bestemt at ikke alle elever trenger hver sin bok i alle fag, skriver VG.no.

– Vi prioriterer kanskje annereldes enn mange andre skoler. Vi har bærbare PC-er tilknyttet trådløst nettverk, widescreen-skjemer på veggene, projektører og avanserte lydanlegg i auditoriene. Vi abonnerer på digitale læreverk. Behovet for tradisjonelle skolebøker er ikke hva det var, sier rektor Frode Germeten.

Foruten å være sparsomt utstyrt med bøker, har Flåtestad skole verken klasseforstanderer, katetre eller vanlige klasserom. I stedet foregår undervisningen i åpne «låringsarenaer», som er utstyrt med stillerom og sofagrupper.

– Uakseptabelt, mener FAU

Mens elevene selv synes å trives godt med den supermoderne skolen, reagerer Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) kraftig på innkjøpsprioriteringen.

– Vi risikerer at avgangselever må dele lærebøker før de skal opp til eksamen. Eller at andre elever må byttelåne lærebøker i basisfag som matematikk og engelsk. Det er helt uakseptabelt, sier FAU-leder Vigdis Austrheim til VG.

Annonse