Annonse


2,3 millioner sendte terror-SMS

Etter den grufulle gisselaksjonen i Russland i forrige uke ble det i helgen vist mye sympati for ofrene over hele verden. Mange ble bedt om å tenne lys for ofrene via SMS, samtidig som man skulle sende denne oppfordringen videre.

God økning

Kampanjen var utvilsomt en suksess, noe som viste seg i en stor økning i SMS-tallene for i hvert fall den ene av de to store mobiloperatørene her til lands.

– Jeg har enda ikke fått tallene fra søndag, men på lørdag ble det sendt 800 000 flere tekstmeldinger enn på en vanlig lørdag, sa kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom til ITavisen.no.

Wormdahl kan informere om at det sendes rundt 3,7 millioner tekstmeldinger på en vanlig lørdag. Det vil si at NetCom opplevde en økning på nesten 19 prosent under kampanjens første dag. Det er liten grunn til å tro at tallene var merkbart mindre på søndag.

Annonse


Kom fra Italia

Disse tallene er utvilsomt meget gunstig for teleoperatørene. Flere ITavisen.no har snakket med har da også en gnagende mistanke om at slike kampanjer blir satt i gang av de store teleoperatørene for å tjene mer penger. Det benekter NetCom.

– Det er litt typisk at nordmenn tror at dette har teleoperatørene satt i gang. Det er det ikke. Dette var en verdensomspennende kampanje, og hvis man så på kveldsnytt på søndag kveld kunne de rapportere at man trodde dette ble satt i gang av en kvinne fra Bologna, sa Wormdahl til ITavisen.no.

– Vi hadde en økning på rundt 1,5 millioner meldinger i løpet av helgen, men vi har gitt bort overskuddet fra disse meldingene til Røde Kors, sier informasjonskonsulent Esben Tuman Johnsen i Telenor til ITavisen.no.

Annonse