SonyEricsson T630

Annonse


Ikke bare gull for Sony Ericsson

SonyEricsson T630Analyseselskapet Gartner har sjekket mobilmarkedet for andre kvartal i år, og det ser bra ut for mobilbransjen. I andre kvartal ble det nemlig solgt hele 156 millioner mobiltelefoner over hele verden. Dette er en økning på 35 prosent, sammenlignet med den samme perioden i fjor.

Nokia taper også

Nokia har fremdeles førsteplassen på verdensbasis, med 46,4 millioner solgte mobiltelefoner. Allikevel ser det ikke helt lyst ut. Selskapets andel har falt fra 35,6 prosent til 29,7 prosent i løpet av det siste året, skriver ComOn.

På andreplass kommer Motorola, som har økt fra 14,5 til 15,8 prosent. Samsung er nummer tre, med 12,1 prosent, mens Siemens følger på fjerdeplass, med 6,9 prosent. Den suverene lederen på det norske markedet, Sony Ericsson, ligger helt nede på femteplass med sine 6,6 prosent.

Nye tall fra det kinesiske markedet viser at Motorola har den største markedsandelen (14,2 prosent). Den lokale produsenten Ningbo Bird, som lå på topp i fjor, har kun solgt 3,24 millioner enheter. Dette fører til at de kommer på fjerdeplass, med 9,57 prosent av markedet.

Annonse