MSN Music (topp)

Annonse


MSN Music har åpnet

MSN MusicMicrosoft åpnet betaversjonen av sin musikknedlastingstjeneste, MSN Music, uten brask og bram i går, onsdag. Der kan man laste ned sanger for 99 cent (6,7 kroner). Butikken skal også være tilgjengelig fra Windows Media Player 10, som skal lanseres i dag, torsdag, skriver CNET News.com.

Fungerer i Norge

Vi i ITavisen.no har testet tjenesten og den er helt klart laget for det amerikanske markedet. Allikevel er det mulig for nordmenn å laste ned musikk fra denne, i motsetning til flere av de andre musikknedlastingstjenestene som finnes.

For at man skal få den til å virke her til lands, må man passe på å legge inn en amerikansk adresse i kontoinformasjonen sin. Etter at man har gjort dette er det bare å kjøpe og laste ned musikk så mye man vil.

Skjermbilde av det første kjøpet fra MSN Music

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse


Videreutvikles

Den nye tjenesten lar folk laste ned sanger i WMA-format. Disse sangene skal kunne fungere både fra harddisken og fra mp3-spillere som støtter WMA-formatet. I motsetning til Apples iTunes skal man ikke trenge separat programvare for å spille av filene.

MSN Music skal få ny funksjonalitet i løpet av de kommende ukene. I tillegg til at selskapet kommer til å utvide musikkbiblioteket, som skal være på rundt én million sanger, skal de også få en tettere integrering mot søk. Den ferdige versjonen av MSN Music skal stå ferdig i oktober.

Skal forbedre Windows

Microsoft hevder at de ikke gjør dette nødvendigvis for å ta knekken på iTunes. Selskapet vil benytte seg av populariteten til digital musikk for å selge nye betalingstjenester og for å forbedre operativsystemet Windows.

– Inntektspotensialet ligger ikke i salg av musikk. Det handler om å hjelpe søketjenesten, MSN og Windows, sa Yusuf Mehdi, Corporate Vice President i MSN under et pressemøte denne uken.

Annonse