Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tre av fire vil betale for musikk

Det kan se bra ut for platebransjen i fremtiden. En ny undersøkelse viser at 75 prosent vil betale for musikk. Tallene for film er nesten like høye.

Musikk på nettet (MP3)
En ny undersøkelse fra Telia viser at 75 prosent av svenskene kunne tenke seg å kjøpe musikk over nettet. Nesten 66 prosent er interessert i å betale for å se på film via nettet, skriver Computer Sweden.

PC på toalettet

Bedre tilgang på bredbånd har økt muligheten til å laste ned musikk og film. Men svenskene er villig til å betale for slike tjenester. Det er i hvert fall den slutningen Telia drar etter å ha utført en undersøkelse blant 1 592 bredbåndskunder.

Telia spurte også sine kunder om hvordan de ville bruke en bærbar PC med trådløs tilgang. 44 prosent ville bruke maskinen til å se på film, 43 prosent ville lese avisen ved frokostbordet, og 37 prosent ville lese TV-programmet i sofaen. Kanskje mer overraskende er det at hele syv prosent vil bruke den til å lese avisen på toalettet.

Stikkord: fildeling, internett