Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel med nytt gjennombrudd

Intel skal ha laget nye og kraftigere minnebrikker, uten at størrelsen har økt. Det var det ikke mange som trodde de ville klare.

Intel Pentium 4
Gjennombruddet kom etter at Intel klarte å redusere størrelsen på sine transistorer med hele 30 prosent. Dette fører til at man får plass til enda flere transistorer på en enkelt brikke, skriver BBC News.

Den nye brikken kunne lages på grunn av en prosess som begrenser strømforbruket på deler av brikken som ikke er i bruk. Produkter som bruker de nye brikkene skal være i salg neste år, og skal gi Intel en fordel i konkurransen med sin rival AMD.

Moores Lov

Utviklingen av den nye brikken ses på som en bekreftelse av Moores Lov, som skal ha vært en retningslinje de siste 40 årene. I slutten av 60-årene uttalte nemlig grunnleggeren av Intel, Gordon Moore at antallet transistorer på en enkelt brikke vil dobles hver attende måned.

Intel og resten av dette markedet har hele tiden stolt på muligheten til å få plass til flere og flere transistorer på en brikke. Skeptikere har imidlertid satt spørsmålstegn ved hvorvidt de kunne fortsette denne utviklingen.

Det har imidlertid Intel klart å motbevise.

Stikkord: Maskinvare