Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sverige får trådløst super-bredbånd

Den svenske byen Skellefteå blir først ute i Skandinavia med WiMax, en trådløs bredbåndsstandard med en rekkevidde på fem mil.

WiFi
Skellefteå med sine 71 000 innbyggere ligger i det nordøstlige Sverige. Nå får innbyggerne tilgang til trådløst bredbånd gjennom WiMax, en trådløs standard som egner seg spesielt godt for tynt befolkede områder.

Lave kostnader

WiMax (eller 802.16) har en rekkevidde på fem norske mil. I hvert enkelt hjem og bedrift brukes fortsatt standard WiFi (802.11b eller 802.11g), mens WiMax tar seg av de lange distansene der det ikke er regningssvarende å legge kabel.

WiMax har gitt millarder av mennesker som i dag er uten bredbånd håp om å få det raskt.

Og nå er det altså svenskenes tur, i følge Digital Media Europe.

Stikkord: internett