Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny smøring gir bedre harddisk

Nå kan snart harddiskene få større kapasitet, samtidig som de blir raskere. Et nytt glidemiddel som skal gjøre dette er allerede utviklet.

Harddisk Maxtor
Dagens glidemiddel for harddisker (PFPE) begynner å nærme seg grensene sine for å beskytte harddisker mot vanlig bruk. Derfor har Ph.D-kandidaten Wei Xia utviklet et nytt smøremiddel som skal kunne føre til større datatetthet på harddisken, raskere henting av data og lengre levetid, skriver EurekAlert!.

Testes ut nå

Man har sett problemer med PFPE som etter hvert som harddisker får mer og mer data og blir raskere. Begrensningene i dette stoffet har ført til at man har kunnet få skader på selve harddisken eller på lesehodet.

Dersom man skulle slippe dette måtte man ifølge rådgiveren til Xia, James Economy, lage et helt nytt middel. Economy tror ingen andre forskere har forsøkt å «lage nye materialer innenfor dette området».

Xia har allerede sent prøver av det nye glidemiddelet til Center for Magnetic Recording Research i San Diego, slik at middelet kan testes i en virkelig setting.

Stikkord: Maskinvare