Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nordmann blir Russlands Microsoft-topp

Administrerende direktør Birger Steen (bildet) i Microsoft Norge slutter i stillingen og overtar som toppsjef i Microsofts russiske datterselskap.

Birger Steen
I en pressemelding som Microsoft Norge sendte ut kl. 15.20 i dag, står det følgende:

Birger Steen har vært leder for Microsoft i Norge siden april 2002, og betydelige endringer er gjennomført siden han tiltrådte. Det norske selskapet er i dag ett av de europeiske datterselskapene som leverer best resultater til morselskapet, og har hatt en sterk utvikling de siste årene.

– Microsoft er et utfordrende og spennende selskap med store utviklingsmuligheter og handlingsrom for den lokale lederen. Som multinasjonal aktør har vi behov for å forstå og engasjere oss i de spesielle utfordringene det enkelte lokale markedet står overfor. Desto mer integrert teknologien blir i alt vi foretar oss, desto større blir også dette behovet. Jeg har fått anledning til å lede det norske selskapet i denne  retningen, og ser frem til å ta fatt på dette arbeidet også i Russland, uttaler Birger Steen i forbindelse med utnevnelsen.

Microsoft er blant de ledende programvareleverandørene i Russland med 200 ansatte og et stort antall  partnere over hele det russiske kontinentet. Blant partnerne er en rekke sentrale russiske PC-produsenter.

– Russland er ett av de største markedene i Europa og derfor svært viktig for Microsoft. Vi har tett samarbeid med næringsliv og partnere i Russland og har i en rekke år aktivt deltatt i IT-utviklingen i det russiske samfunnet. Vi trenger en kompetent og erfaren leder for vår russiske virksomhet og har funnet det i Birger Steen, sier Jean-Philippe Courtois, Corporate Vice President and og øverste leder for Microsoft i EMEA (EuropaMidt-Østen og Afrika)

Birger Steen snakker russisk og har erfaring fra tidligere engasjementer i Øst-Europa. Han tiltrer den nye stillingen den 15. oktober i år. Rekruttering av ny administrerende direktør er godt i gang. Klaus Holse Andersen, leder for region Nord Europa, vil fungere som administrerende direktør for Microssoft Norge AS til ny leder er på plass.