Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fjerner elementer fra Longhorn

For å sikre at Longhorn ikke blir utsatt nok en gang vil Microsoft nå fjerne viktige elementer fra det nye operativsystemet.

Longhorn bootlogo
Den amerikanske datagiganten planlegger fortsatt å lansere neste versjon av Windows, Longhorn, i slutten av 2006. Men for å klare dette har de sett seg nødt til å fjerne WinFS, som skulle gjøre det enklere for brukere å finne informasjon, skriver BBC News.

Enormt press

Microsoft har etter hvert kommet under et enormt press fra investorer, finansanalytikere og en rekke andre bransjeeksperter, for å sette en faktisk lanseringsdato. Dersom Longhorn nå kommer som planlagt, vil det ha godt fem år siden forrige versjon av Windows, XP, ble lansert.

Siden det har drøyd såpass lenge siden forrige versjon av Windows, vil flere utsettelser av systemet kunne provosere leverandørene, som ser for seg Longhorn som en ny mulighet til å selge datamaskiner.

– Vi har sett oss nødt til dette for å kunne tilby de funksjonene kundene spør etter i løpet av en akseptabel tid, sa Jim Allchin i Microsoft, ifølge BBC News.

Vil Avalon være med?

Ifølge markedsanalytiker Rob Enderle er det ikke «noen hyggelig overraskelse» at WinFS bare ville være tilgjengelig som beta når Longhorn skal lanseres.

Flere frykter også at et nytt system som kalles Avalon også vil fjernes. Dette skulle gitt bedre tredimensjonal grafikk i Windows. Microsoft lover at denne teknologien vil være kompatibel med både Longhorn og XP, men ifølge BBC News, kan dette bety store kutt i funksjonaliteten.

Stikkord: programvare, windows