Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Test: Asono DC-3239

Asonos nye digitalkamera, DC-3239 ser både stilig og lovende ut. Men det er lett å bli lurt. Både bildekvalitet og teknisk ytelse ligger godt under pari.

Asono har ihvertfall gjort seg flid med én ting ved dette kameraet; designet. Kameraet er laget i sølvplast og virker forholdsvis robust. Men et lekkert ytre er stort sett det eneste dette kameraet kan skryte av.

Vi skal imidlertid gi et aldri så lite poeng for at det følger med veske på kjøpet. Men her er det ellers mye som trekker ned.

Sjeldent tregt

Knappene på kameraet er så små og knuslete at det nesten er vanskelig å bruke dem. Asono DC-3239 er også utstyrt med en litt beskjeden LCD-skjem både hva størrelse og oppløsning angår. Dessuten er den fæl å bruke i direkte sollys.

Du bør heller absolutt ikke være av den rastløse typen når du skal fotografere med dette apparatet. De fleste operasjoner krever god tid. Blant annet skal du måtte lete lenge etter en tregere autofokus enn den du finner her.

Kameraet er ellers utstyrt med en bildebrikke på 3 megapiksler og 3x optisk zoom. Dette er helt ok og ganske vanlig for kameraer i denne prisklassen. Forøvrig er kameraet relativt beskjedent spesifisert. Muligheten for å utfolde seg med manuelle finesser og valgmuligheter er bortimot fraværende.

Ikke tilfredsstillende

Ofte kan man tilgi en og annen teknisk klønethet ved et fotoapparat – så lenge det tar gode bilder. Et slikt sikkerhetsnett finnes ikke her. Her må man godta mye rart, og det stopper ikke ved dårlige spesifikasjoner. Bildene kan ikke på noen måte sies å være tilfredsstillene.

Asono DC-3239

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Og – det hjelper ikke at kameraet er billig. For snaue to tusen kroner finner man betydelig bedre digitalkameraer enn dette. Her sliter, som allerede nevnt, autofokusen, og det er derfor vanskelig å ta skarpe bilder. Optikken gir dessuten bilder med betydelig støy og et irriterende rødstikk.

Bommer

Dette kameraet går helt klart inn under kategorien «sikt og skyt»-kameraer. Dessuten er det tydelig beregnet på førstegangskjøpere. Men her bør du være på vakt. Du kan faktisk forvente et betydelig bedre produkt enn dette – selv for 1795,- kroner!

Asono er kanskje ikke blant de aller mest kjente kameramerkene, og det hadde selvfølgelig vært gøy å få en «lilleputt» opp i elite-divisjonen. Dessverre bommer Asono – ihvertfall denne gangen.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt