Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Direct Connect toppsakbil

FBI-razzia mot Direct Connect

FBI har gjort razzia hjemme hos fem amerikanere mistenkt for å drive ulovlige huber på det populære fildelingsnettverket Direct Connect.

Fildeling Direct Connect

Ingen arrestasjoner ble gjort, men datautstyr som skal ha blitt brukt til å dele hundretusenvis av opphavsrettsbeskyttete filer er beslaglagt under de samkjørte politiaksjonene i Texas, New York og Wisconsin.

De fem skal ifølge BBC News ha drevet sine egne huber, altså servere som Direct Connect-brukere kan logge seg på for å dele filer med hverandre.

– Oppfordrer til lovbrudd

Ifølge justisminister John Ashcroft inneholdt hver av de fem hubene gjennomsnittlig 10,5 millioner musikkfiler og 60 000 filmer.

– De oppfordrer helt klart til lovbrud og gjør det til en forutsetning at medlemmer er villige til å dele materiale som kan bli stjålet, sier Ashcroft, og sikter til den vanlige skikken om å kreve av hub-brukere at de selv deler et minimum på mellom 1 og 100 GB fra harddisken sin.

Økokrim gikk nylig til aksjon her i Norge mot Direct Connect-brukere som skal ha distribuert over 60 000 piratkopierte filer fra servere hos NetCom.

Stikkord: fildeling, internett