Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rådyre 4GB CF-kort

Lørdag kommer 4GB CF-kort (Microdrive) til Norge. Prisen er godt over 4000. Samtidig kan du kjøpe en MP3-spiller med samme disk til halve prisen. Om disken fungerer i kameraet er likevel usikkert.

MuVo2
Det er kanskje ingen stor hemmelighet lenger, og vi har skrevet om det før. Men alle vet kanskje ikke at du kan skaffe deg en 4GB Microdrive for godt over 2000 kroner mindre enn et frittstående kort om du kjøper Creatives MP3-spiller MuVo2 med – nettopp – 4 GB Microdrive.

Dyre kort – billig spiller

De frittstående Microdrive-kortene fra Hitachi kommer er bebudet til norske nettbutikker til helga. Prisen ligger mellom 4100 og 4200 kroner i snitt.

Til sammenligning koster en Creative Muvo2 med tilsvarende disk innebygd 2175 kroner.

Alle forbehold

La det for ordens skyld være sagt: Om du prøver å demontere en ny MuVo, kan du se langt etter garantien om du seinere skulle angre og putte disk-kortet på plass igjen. Og ikke minst om du vil sette inn et annet CF-kort, for fortsatt å kunne bruke den som musikkdåse. (Samt at ITavisen.no ikke er ansvarlig om du ender opp med en haug med skruer, en ubrukelig MP3-spiller og kanskje et ødelagt kamera…)

Men det spørs likevel om ikke regnestykket går i din favør åkke som.

Om du er en djevel med skrujern og pinsett, finner du en god bruksanvisning på Photo.net.

Fungerer ikke med nye?

I kommentarfeltet til denne artikkelen er det flere som skriver at Creative nå har gjort endringer på MuVo2, slik at «trikset» ikke fungerer lenger. Samtidig påpekes det at iPod Mini til en drøy hundrelapp mer enn MuVo2 har samme disk.

Apple har imidlertid gardert seg slik at det er vanskelig – om ikke umulig – å bruke denne disken i et kamera. (Se forums.dpreview.com).

En kamerat av undertegnende kjøpte for få uker siden en MuVo2, tok ut kortet og monterte det i en Canon 300D. Det fungerte alldeles utmerket. Det samme gjorde den 1GB Microdriven han tidligere brukte i Canon-kameraet – nå fylt opp med musikk i MuVo-en.

Det kan imidlertid tenkes at han har fått tak i en eldre utgave som det ikke er meningen skal selges mer.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, Maskinvare