Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Panasonic imponerer igjen

Panasonic har overbevist tidligere – og gjør det enda én gang. LUMIX DMC-FZ3 scorer høyt.

Tidligere har vi tatt en titt på storebror, Panasonic LUMIX DMC-FZ20. Nå står lillebroren LUMIX DMC-FZ3 for tur. Kameraet er utformet i solid, sølvfarget plast og føles egentlig litt rart når man holder det.

Framtungt

Årsaken er at kamerahuset faktisk veier så lite at det nesten virker hult, samtidig som objektivet veier så mye at kameraet oppleves som litt framtungt. Vi er likevel positivt overrasket over at man med enkelhet kan manøvrere apparatet med en hånd – til tross for et vektmessig overdimensjonert objektiv.

På kameraets bakside finner man en LCD-skjerm som virker litt puslete hva angår størrelse. Kun 1,5 tommer stor, men med en oppløsning som er svært god, og dessuten velfungerende i sterkt lys. Ellers er knappesettet meget fornuftig plassert, og menyene en drøm å navigere seg gjennom. Kort sagt et brukervennlig og lettbetjent fotoapparat.

Godt utrustet

Til å være en form for «billigere» lillebror, er Panasonic LUMIX DMC-FZ3 svært godt utrustet hva tekniske finesser og spesifikasjoner angår. Imidlertid kan bildebrikken på beskjedne tre megapiksler virke litt puslete for fotografer med behov for store bildefiler. Panasonic kunne godt tatt i litt ekstra her.

Forøvrig har kameraet hele 12x optisk zoom, flere manuelle innstillingsmuligheter som justering av lukker, forskjellige scenevalg og en makrofunksjon med en nærgrense på fem centimeter ved vidvinkel. I tillegg har kameraet en elektronisk søker med god oppløsning.

Panasonic LUMIX DMC-FZ3

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Heldig samarbeid

Panasonic har alliert seg med Leica under utviklingen av denne modellen. Det har de åpenbart gjort lurt i. Optikken er lyssterk og bildekvaliteten meget god. Bildene har strålende kontrast og både detalj-gjengivelsen og fargene er tidvis fremragende. I tillegg lot vi oss villig imponere av den kraftige zoomen og makrofunksjonen.

Er du på jakt etter noe mer enn et «vanlig» lommekamera, litt flere manuelle muligheter og litt flere fancy funksjoner? Da bør du absolutt se nærmere på Panasonic LUMIX DMC-FZ3. Kameraet er myntet på folk med interesse for fotografering – men krever absolutt ikke at du har overdreven teknisk innsikt. Dette apparatet kan brukes av alle. Her får du masse moro – og mange fine bilder.

Stikkord: digitalkamera, testprodukt