Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Lås opp mobilen!

Mobiloperatøren TalkMore går nå aktivt ut og oppfordrer alle mobilkunder med susidierte telefoner til å låse dem opp.

Mobilpris
Subsidierte telefoner er en ren gavepakke til store mobiloperatørerer som Telenor og NetCom, mener TalkMore.

– Full pris billigst

– Vi har ennå ikke sett ett tilbud fra de etablerte mobiloperatørene hvor kunden kommer bedre ut ved å kjøpe subsidiert mobiltelefon sammenlignet med å kjøpe mobiltelefon til full pris og et mobilabonnement fra Talkmore, sier markedsdirektør Morten Ove Nilssen i en pressemelding.

Han ser gjerne at kunder kjøper billige, subsidierte telefoner, for deretter å bytte ut abonnementet som følger med.

Nettsteder hjelper

Problemet er at mobiltelefonen som oftest er låst til operatøren som subsidierer prisen. Men dette finnes det råd for. Blant mange nettsteder som forklarer hvordan du «frigjør» telefonen din er Unlock.no, Mumien.se og Uniquephones.com.

Nilssen føler seg på trygg juridisk grunn når han nå oppfordrer til å gjøre ting med mobilen som de store operatørene på ingen måte ønsker.

– Din eiendom

– I noen tilfeller er man kontraktsmessig bundet til å betale månedsavgiften i bindingsperioden. Men likevel er det billigere å bruke oss i stedet. Og har du kjøpt en mobiltelefon, er det din egen eiendom som du kan gjøre hva du vil med, sier Morten Ove Nilssen til ITavisen.no.

Han tror at kundene nå er lei av subsidierte telefoner og helst vil kjøpe telefoner uten abonnement. I mellomtiden ser han det som sin oppgave å fortelle mobilkundene hva de subsidierte telefonene egentlig koster.

Stikkord: Mobil