Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virus toppsakbilde

Første 64-bit-virus oppdaget

Verdens første virus utviklet for 64-bits Windows gir en forsmak på kommende digitaler pester.

Virus vignett
Det får ikke hjelpe at 64-bits Windows fortsatt er under utprøving, og at AMDs Opteron-prosessor ironisk nok skal være spesielt godt rustet fra bunnen av mot nettopp virusangrep; virusprogrammererne er nemlig allerede i full gang med å utvikle fremtidens landeplager.

Symantec sier at W64.Shruggle, som det nyoppdagete viruset har blitt døpt, ikke vil kjøre på vanlige 32-bit versjoner av Windows, som Windows XP og Windows 2000.

Konseptvirus

Viruset ser først og fremst ut til å være et eksperiment, og spres ikke aktivt. Det interessente med dette er at viruskoderne allerede har gitt seg i kast med å utviklet for 64-bit-plattformen, sier Alfred Huger, sikkerhetssjef i Symantec, til ZDNet News.

For mer informasjon om Shruggle, se Symantec.com
Stikkord: internett, programvare, virus, windows