Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor overtar Tiscali

Telenor har inngått en avtale med italienske Tiscali om overtakelse av selskapets norske virksomhet. Den norske giganten betaler 6 millioner Euro for selskapet.

Bredbåndstrøbbel penger
Overtakelsen av Tiscali kan medføre at Telenor anses være en aktør med dominerende markedsmakt og overtakelsen er derfor avhengig av Konkurransetilsynet godkjennelse.

Men Telenor skriver i en pressemelding at de ikke tror konkurranseintensiteten blir påvirket av oppkjøpet verken med hensyn til pris- eller markedsutvikling. Årsaken er ifølge Telenor at det norske bredbåndsmarkedet er i sterk vekst. Kundetilfanget estimeres øke med mer enn 200.000 nye privatkunder i år. Det er i dag ca. 150 leverandører i markedet, og priskonkurransen er relativt sterk.

– Naturlig å overta

– Tiscali har vært en videreselger av Telenors produkter, og når morselskapet nå velger å trekke seg ut av det norske markedet er det naturlig for oss å overta og videreføre kundeforholdene, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør i Telenor i en pressemelding. Vi imøteser konkurransemyndighetenes behandling av saken og håper på en rask avklaring.

Tiscali har 45.000 kunder i Norge, henholdsvis 18.000 ADSL-kunder og 27.000 kunder med oppringt Internett. Både Tiscali og Telenor har et landsdekkende tilbud, og for kundene vil en overtakelse foregå uten praktiske konsekvenser.

(ITavisen Business)

Stikkord: internett