Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HP iPaq h6340 (topp)

Se HPs nye supermobil

HP har endelig presentert en PDA med mobiltelefoni innebygd. Denne modellen kan virkelig konkurrere med modellene til Nokia og Sony Ericsson.

HP iPaq h6340
Nå får mobilprodusentene skikkelig konkurranse. Sony Ericsson har det siste året hatt taket på det øverste sjiktet av mobiltelefoner, med sin P900, som også har PDA-funksjonalitet. HP iPaq h6340 er imidlertid en topp PDA, med mobiltelefonfunksjonalitet, som HP tror vil kapre nye andeler av dette markedet.

– Den nye modellen med HP iPaq h6340 vil kapre nye markedsandeler for HP, sier Aksel Storjohann, produktsjef for HPs håndholdte produkter i Norge til ITavisen.no.

3G kommer

Denne modellen har treveis «trådløs kommunikasjon» via Bluetooth, GSM/GPRS og Wi-Fi trådløst nettverk (802.11b), og fører til at man har mange muligheter til å kommunisere med datanettverk. I tillegg kan man som sagt også bruke den til å ringe med.

Storjohann hevder at HP også vil komme med en versjon med EDGE-muligheter etter hvert, med tanke på at Telenor vil lansere dette kommersielt i Norge i løpet av høsten. I forhold til neste generasjons mobilnettverk lover han at «3G kommer når 3G kommer».

Tastatur og kamera

Er man lei av å bruke den medfølgende pennen følger det med et fullstendig QWERTY-tastatur som man kan koble på PDA-en. Dette fungerer meget bra, selv om tastene er relativt små. Det er også muligheter til å skrive de nordiske bokstavene ÆØÅ med dette tastaturet.

Det følger ikke med kamera innebygd i denne modellen, men man får kjøpt det som ekstrautstyr. Kameraet er på 1,3 megapiksler med fire ganger digital zoom. Vi fikk så vidt testet dette under presentasjonen av produktet og det virker meget bra.

Her er HP iPaq h6340 med både tastaturmodul og kameramodul (1,3 megapiksler)

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Lite batteri?

Man har uheldigvis bare tre timer tilgjengelig taletid og 100 timer standbytid, men siden man som regel lader PDA-en oftere enn mobilen kan dette allikevel fungere. Føler man allikevel at dette er snaut kan man også få kjøpt et ekstra batteri, som har enda bedre kapasitet.

Denne modellen har 75 MB tilgjengelig minne (inkludert 20 MB iPaq File Store). Størrelsen er på 119 x 75 x 19 mm og den veier 190 gram. Dette er selvsagt en stor enhet, men den ligger allikevel godt i hånden.

HP iPaq h6340 skal være i butikkene i midten av september og ITavisen.no vil komme tilbake med en test så snart den er på markedet. Prisen vil ligge på 4 812 eks. mva.

Stikkord: Mobil